Pizza Marinara
TM6 TM5 TM31

Pizza Marinara

4.6 (75 ocen)

Składniki

Dough

  • 220 g water
  • 1 tsp sugar
  • 2 tsp dried instant yeast
    lub 20 g fresh yeast, crumbled
  • 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
  • 400 g strong white bread flour, plus extra for flouring
  • 1 tsp fine sea salt

Topping

  • 3 garlic cloves
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 300 g tinned chopped tomatoes
  • 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 tsp dried oregano

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2760 kJ / 660 kcal
Białko
0.6 g
Węglowodany
105.6 g
Tłuszcz
21.6 g
Błonnik
7.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy