Karpatka

Karpatka

4.9 100 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 kusů

Składniki

Těsto
  • 250 gramů vody
  • 125 gramů másla pokojové teploty, na kousky
  • 130 gramů hladké mouky
  • 5 vajec
Krém
  • 750 gramů mléka
  • 80 gramů vanilkového pudingu, v prášku
  • 4 žloutky
  • 300 gramů másla pokojové teploty, na kousky
  • 160 gramů moučkového cukru plus na posypání
  • 2 čajové lžičky domácího vanilkového cukru
    4 čajové lžičky vanilkového cukru

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kus

Białko 5.3 g
Kalorie 1440 kJ / 344 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 23.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...