Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 gramů mléka
- ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
- 50 gramů cukru, krupice
- 350 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučnění
- 50 gramů másla, na kousky
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 1300 - 1500 gramů švestek, napůl
- 2 polévkové lžíce skořicového cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moravské koláče
3 godz.
Tvarohové koláčky (kynuté)
1 Std.
Kynutý borůvkový koláč
1 godz. 50 min
Povidlové buchty
2 godz. 10 min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 Min
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1h 30min
Ořechová bábovka
1 Std. 10 Min
Třený ovocný koláč
50 Min
Makový závin
1 godz. 50 min
Tvarohová vánočka
1h 5 min
Makovec
1 Std. 10 Min
Bublanina s třešněmi
1 Std.