桂花紫米糕

桂花紫米糕

3.1 9 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 紫米 提前浸泡过夜并沥干水份
    125 克
  • 黑芝麻
    25 克
  • 2 颗
  • 30 克
  • 1 小撮
  • 泡打粉 (opcjonalnie)
    ½ 茶匙
  • 糖桂花
    30 克
  • 混合整粒坚果 切碎
    4 颗
    4 颗 红枣, ,去核切拌
  • 蒸煮用
    500 克

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 9 g
Kalorie 1174 kJ / 280 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...