Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů pórku, na čtvrtky
- 50 gramů cibule
- 20 gramů másla
- 60 gramů čerstvého droždí rozdroleného
- 10 gramů hladké mouky
- 1000 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí
lub 1 kostka zeleninového bujónu - ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře černého, mletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 321 kJ / 77 kcal
- Białko
- 2.68 g
- Węglowodany
- 6.93 g
- Tłuszcz
- 4.38 g
- Błonnik
- 1.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35 Min
Fazolková polévka
35 Min
Kedlubnová polévka
35 Min
Kmínová polévka s bramborami
30 Min
Chlebová polévka
25 Min
Hrachová krémová polévka
25 Min
Polévka z mladých kopřiv
25 Min
Jáhlová polévka se zeleninou
35 Min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30 Min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 Min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1 godz. 10 min
Hrstková polévka
10 Std. 40 Min