Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g óleo de girassol, mais q.b. para untar
- 150 g açúcar
- 3 ovos
- 200 g farinha
- 1 c. chá de fermento químico em pó (5 g)
-
1
c. chá de açúcar baunilhado, caseiro (opcjonalnie)
lub ½ c. chá de essência de baunilha (opcjonalnie) - 120 g iogurte, 10% gordura
- 1 pitada sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1080 kJ / 258 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.8 g