鹹魚雞粒炒飯
TM5 TM6

鹹魚雞粒炒飯

3.7 (3 oceny)

Składniki

  • 200 克 去皮去骨雞胸肉, 切小丁
  • ½ 大匙 醬油
  • 1 ½ 大匙 米酒
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉, 多備一些備用
  • 60 克 鯖魚 ,薄鹽鯖魚片
  • 1 茶匙 糖
  • 3 顆 蛋, 打散
  • 1150 克 水
  • 200 克 白米, 洗淨瀝乾
  • 1 大匙 薑黃粉
  • 15 克 油
  • 2 枝 蔥, 切小段,留少許蔥花裝飾用
  • 30 克 結球萵苣, 切絲
  • 鹽, 少許,依個人喜好鹽度調整 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2918 kJ / 698 kcal
Białko
45.6 g
Węglowodany
86.2 g
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy