鹹魚雞粒炒飯

鹹魚雞粒炒飯

3.7 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 人份

Składniki

  • 去皮去骨雞胸肉 切小丁
    200 克
  • 醬油
    ½ 大匙
  • 米酒
    1 ½ 大匙
  • 白胡椒粉 多備一些備用
    ¼ 茶匙
  • 鯖魚 薄鹽鯖魚片
    60 克
  • 1 茶匙
  • 打散
    3 顆
  • 1150 克
  • 白米 洗淨瀝乾
    200 克
  • 薑黃粉
    1 大匙
  • 15 克
  • 切小段,留少許蔥花裝飾用
    2 枝
  • 美生菜 切絲
    30 克
  • 鹽 (opcjonalnie) 少許,依個人喜好鹽度調整

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 45.6 g
Kalorie 2918 kJ / 698 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 86.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...