Kawa zbożowa to napój sporządzany z prażonych zbóż, takich jak jęczmień, żyto czy pszenica i cykorii. Jest on popularną alternatywą dla tradycyjnej kawy, szczególnie wśród osób unikających kofeiny.
Marka Inka®
To najbardziej rozpoznawalna marka kawy zbożowej w Polsce. Ta rozpuszczalna kawa zbożowa z wieloletnią tradycją powstała w 1971 roku, szybko zyskała popularność i stała się symbolem kawy zbożowej w Polsce. Od tamtej pory codziennie towarzyszy milionom Polaków. Dla wielu bywa nostalgicznym wspomnieniem dzieciństwa i pięknych chwil w gronie bliskich. Kojarzą ją ze śniadaniami w rodzinnym domu, wizytami u babci na wsi, czy niezapomnianymi wakacjami. Inka®, dobra w swej naturze, łączy wszystko to, co zbożowe, pyszne i naturalne: łagodny smak, subtelny aromat i delikatną piankę. Inka® jako lider segmentu kaw zbożowych cały czas rozwija ofertę produktów z myślą o ich „dobroci” - zapewnia ich naturalność i wysoką jakość, pyszny smak i walory odżywcze. Obecnie oferuje sześć linii produktowych: Klasyczną, Smakową, Funkcjonalną, Bio, Bezglutenową oraz Sezonową.
Co masz w filiżance?
Klasyczna kawa zbożowa Inka® to prosty skład, zawiera tylko 3 składniki:
Kawy smakowe czy sezonowe Inka® są wzbogacone o dodatkowe składniki jak karmel, mleko, aromat czekoladowy czy przyprawy korzenne, które sprawiają, że kawa smakuje jeszcze lepiej. Inka® z linii funkcjonalnej zawiera natomiast dodatkowe składniki mineralne jak wapń czy magnez, oferując przyjemne z pożytecznym.
Kawa zbożowa ma wiele zalet, które sprawiają, że warto ją pić: