Przystawka Varoma® jest idealna do gotowania na wszystkich poziomach urządzenia Thermmix® oraz gotowania na parze. Delikatne ryby i warzywa, stają się wyjątkowo soczyste oraz umożliwia przygotowanie różnych deserów na parze i nie tylko.
1. Czy wiesz, że w przystawce Varoma® możesz ugotować ryż, a także ciasto?
Wystarczy żaroodporna forma do ciasta lub naczynie, które zmieści się do wkładu przystawki Varoma na tyle, aby można było zamknąć pokrywę, co umożliwi prawidłowe gotowanie. Sprawdź przepis na Kakaową babkę z Varomy z polewą czekoladową
2. Użyj przystawki Varoma® jako wirówki do sałaty
Po umyciu sałaty lub innych zielonych warzyw możesz użyć przystawki Varoma® z pokrywą, aby usunąć nadmiar wody.
3. Przygotuj pyszne jogurty za pomocą przystawki Varoma® z urządzeniem Thermomix® TM6
Tryb fermentowania pozwoli Ci stworzyć mistrzowskie jogurty. Sprawdź nasz Jogurt naturalny na Varomie
4. Idealnie ugotowane składniki
Możesz przygotować składniki wymagające dłuższego gotowania w dolnej części przystawki Varoma®, a te, które gotują się szybciej, możesz przyrządzić na wkładzie Varomy. Umożliwia to zoptymalizowanie czasu i rezultatów gotowania!
5. Zrób więcej porcji
Użyj przystawki Varoma® oraz naczynia miksującego jednocześnie, aby zwiększyć ilość składników, które można użyć w Twoim przepisie.
6. Odcedź warzywa i makaron
Przystawka Varoma® może służyć jako durszlak do odcedzania ugotowanego makaronu lub warzyw.
7. Wyłóż przystawkę Varoma® papierem do pieczenia
Zasmakuj w pysznych i soczystych, idealnie przyrządzonych składnikach. Papier do pieczenia pozwala zatrzymać soki i zapobiega mieszaniu się ich z innymi składnikami w naczyniu miksującym. Aby idealnie wyłożyć przystawkę Varoma papierem do pieczenia, zwilż go przed umieszczeniem na wkładzie Varomy.Upewnij się, że niektóre otwory przystawki Varoma pozostają niezakryte, w celu zapewnienia odpowiedniej cyrkulacji pary.