Urządzenia i Akcesoria
Likier marcepanowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
3 butelki
Składniki
-
300 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
45 - 55 g cukru
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
380 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
-
380 g wódki czystej
-
75 g likieru migdałowego, np. amaretto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
185 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
5731.4 kJ /
1369.8 kcal
Tłuszcz
74.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
31.4 g
Węglowodany
83.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROCENTY NA PREZENTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Likier jajeczny
15 min
Likier kawowo-kajmakowy
10 min
Likier krówkowy
10 min
Likier makowy
1 godz. 20 min
Likier pomarańczowy z białą czekoladą
20 min
Likier czekoladowy
10 min
Likier kawowo-orzechowy
10 min
Likier kokosowy
20 min
Likier z kukułek
15 min
Mleczny likier z whisky
20 min
Likier chałwowy
15 min
Likier piernikowy
10 min