
Urządzenia i Akcesoria
Likier pomarańczowy z białą czekoladą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
3 butelki
Składniki
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
230 g brązowego cukru
-
45 g skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
120 g soku z pomarańczy (opcjonalnie) świeżo wyciśniętego
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 - 2 jajka (patrz wskazówka)
-
450 g whisky
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Kalorie
1718.2 kcal /
7189.1 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
92.5 g
Węglowodany
123.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
56.5 g
Sód
179.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROCENTY NA PREZENTY
12 Przepisów
Polska
Polska