Urządzenia i Akcesoria
Likier pomarańczowy z białą czekoladą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 butelka
Składniki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
75 g brązowego cukru
-
15 g skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
40 g soku z pomarańczy (opcjonalnie) świeżo wyciśniętego
-
50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
½ jajka (patrz wskazówka)
-
150 g whisky
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
179.5 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
7162.6 kJ /
1711.9 kcal
Tłuszcz
92.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
56.5 g
Węglowodany
122.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROCENTY NA PREZENTY
12 Przepisów
Polska
Polska