Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)

Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)

3.7 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
22 porcje

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 żółtka
  • 55 - 65 g cukru
  • ⅔ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 szczypta soli
  • 340 g mleka
  • 210 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 340 g złotego rumu
    340 g brandy
  • 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 31.6 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 451.8 kJ / 108 kcal
Tłuszcz 5.4 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...