Urządzenia i Akcesoria
Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
22 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
3 żółtka
-
55 - 65 g cukru
-
⅔ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
-
340 g mleka
-
210 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
340 g brandy340 g złotego rumu
-
3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
⅓ - ⅔ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
31.6 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
451.8 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Likier jajeczny
15 min
Likier piernikowy
10 min
Likier marcepanowy
15 min
Likier makowy
1 godz. 20 min
Likier karmelowy
48 godz. 40 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Krem pomarańczowy
35 min
Kogel-mogel
5 min
Pomarańczowy likier jajeczny
20 min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2 godz. 20 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Czekoladowy grog z pomarańczą
10 min