Mediterrane Reispfanne mit Pute

Mediterrane Reispfanne mit Pute

4.3 165 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Öl
    30 g
  • Zwiebel in Spalten
    30 g
  • Putenschnitzel in Würfeln (3 cm), trocken getupft
    500 g
  • Wasser
    800 g
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • Tomatenmark
    75 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Thymian, getrocknet
    1 ½ TL
  • Oregano, getrocknet
    1 ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 geh. TL
    3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Reis, parboiled (Garzeit 15-20 Min.)
    250 g
  • Paprika, gemischt in Stücken
    200 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    100 g
  • Balsamico, hell
    3 EL
  • Feta zerkrümelt
    300 g
  • Petersilie gehackt, zum Bestreuen
    1 ½ EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 44 g
Kalorie 2293 kJ / 548 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...