Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Puten-Oberschenkel ohne Haut und Knochen, in Würfeln (ca. 3 cm), siehe Tipp
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 3 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Oregano
- 30 g Öl
- 100 g Zwiebeln, halbiert, in Ringen
- 30 g Mehl
- 200 g Wasser und mehr zum Kochen
- 50 g Tomatenmark
- 400 g Paprika, gemischt, in Streifen (2 cm breit)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- 500 g Bandnudeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3382 kJ / 807 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 878 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meatballs in Tomatensauce
45min
Hackfleisch-Kartoffel-Eintopf
40 Min
Schlemmertopf
40 Min
Paprika-Geschnetzeltes mit Reis
30 min.
Rindfleisch-Eintopf mit Gnocchi
1 godz. 30 min
Winzertopf
2 Std. 40 Min
Basmati-Reis, gekocht
35 min
Gyros-Eintopf
50 min
Mediterrane Reispfanne mit Pute
1 godz.
Hähnchen mit Paprikagemüse
1 godz.
Hähnchen mit Gemüsereis
45min
Putengeschnetzeltes in Sahnesauce
45min