Urządzenia i Akcesoria
Ajvar
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
400 g
Składniki
-
patlıcan kemer, uzunlamasına ikiye bölünmüş250 g
-
kapya biber uzunlamasına ikiye bölünmüş ve çekirdeksiz300 g
-
diş sarımsak1 ½
-
soğan ikiye bölünmüş35 g
-
zeytinyağı yağlamak için ekstra zeytinyağı40 g
-
olgun domates dörde bölünmüş100 g
-
tuz¾ tk
-
toz karabiber¼ tk
-
pul biber½ tk
-
limon suyu1 tk
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 400 g
Sód
1766.6 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
2196.6 kJ /
525 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
15.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
39.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Temel Yemek Kitabı
207 Przepisów
Turcja
Turcja
Może spodoba Ci się również...
Fermente Kırmızı Soğan
96 Std.
Sarımsaklı Zeytinyağı
25 Min
Siyah Zeytin Ezmesi
50 Min
Pancarlı Peynirli Ezme
15 Min
Kuru Fasulyeli ve Beyaz Peynirli Dip
10 Min
Kakaolu Fındık Ezmesi
10 Min
Fındıklı Tahin Pekmez
1 Std. 10 Min
Sindirim Çayı
35 Min
Kahveli Semifreddo
6 Std. 30 Min
Fındıklı Peynir Ezmesi
15 Min
Kurutulmuş Domates Ezmesi
30 Min
Ayran
5 Min