Urządzenia i Akcesoria
Hot Cross Buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 pieces
Składniki
Dough
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing45 g
-
milk225 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting450 g
-
sugar40 g
-
15 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 ½ tsp
-
ground cinnamon1 ½ tsp
-
ground mixed spice1 tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
large egg1
-
raisins55 g
-
sultanas55 g
-
chopped mixed peel30 g
Paste
-
strong white bread flour30 g
-
granulated sugar15 g
-
water30 g
Glaze
-
light brown sugar20 g
-
milk35 g
-
orange marmalade1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
180.7 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1087.1 kJ /
259.8 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
47.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Best of Easter
28 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Every Season Is a Healthy Season
27 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Everything Easter
11 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Manifesto
203 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Simple Ideas
201 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Thermomix® Sensor: Getting Started
21 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Lavender Shortbread
1 godz.
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Yule Log
3 godz.
Shortcrust Pastry
5 min
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Mince Pies
1 godz. 10 min
Assorted Chocolate Truffles
2 godz. 50 min
Christmas Pudding Tiffin Balls
40 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Naan Bread with Onion and Cumin
1 godz. 30 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Mincemeat
15 min