Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen
Składniki
Teig
-
Mehl120 g
-
Olivenöl15 g
-
Wasser60 g
-
Salz2 Prisen
Belag und Fertigstellung
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Crème fraîche100 g
-
Sahne15 g
-
Salz2 Prisen
-
Pfeffer1 Prise
-
Muskat1 Prise
-
Schinkenwürfel mager50 g
-
Butter zum Einfetten
-
Schnittlauch in Röllchen, zum Bestreuen¼ Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
999 mg
Białko
14 g
Kalorie
1995 kJ /
476 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
52 g