Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 瓣 蒜头
- 30 克 油
- 2 支 新鲜红辣椒 ,切段
- 300 克 京葱 ,切斜丝(5厘米长)
- 300 克 羊肉 ,切薄片,温水泡去血水后沥干
- 20 克 生抽
- 1 茶匙 老抽
- 1 茶匙 花椒粉 ,或自制花椒粉 (opcjonalnie)
- ½ 茶匙 孜然粉
- ½ 茶匙 盐
- 2 支 新鲜香菜 ,取叶子,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1425.7 kJ / 340.7 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 2.1 g