Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldrada
- 300 g de harina de repostería
- 400 g de mantequilla muy fría (en trozos pequeños de 1-2 cm)
- 200 g de harina de fuerza
- 180 g de agua muy fría
- 1 cucharadita de sal
Formado y cocción
- 180 g de chocolate con leche
- 1 huevo batido (para pintar)
- 4 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 269.9 mg
Alternatywne przepisy
Lazos de brioche y hojaldre
4 Std. 20 Min
Galletas de chocolate y limón
1h 30 min
Panecillos rellenos de chocolate
2 godz. 30 min
Galletas tres chocolates
1 Std. 10 Min
Cactus cupcakes
1h 30 min
Napolitanas de chocolate
6h 30 min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40min
Cookies de chocolate y nuez
1h 15min
Galletas de Pascua
1h 30 min
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5 Std. 30 Min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min