Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slice
Składniki
-
olive oil for greasing
-
rice, white, short-grainrice, brown240 g
-
date, pitted100 g
-
apple, type Braeburn unpeeled, cored, quartered140 g
-
olive oil60 g
-
gluten-free baking powder1 ½ tsp
-
baking soda1 tsp
-
linseed, ground, (see tip)psyllium husk (see tip)1 tbsp
-
salt½ tsp
-
walnut, shelled80 g
-
eggs, large4
-
water100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
207.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
700.2 kJ /
167.4 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
19.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Holiday Table
14 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Mixed Berries Pavlova Stack
Brak ocen
Banana Bread
1 godz. 50 min
Chocolate Zucchini Mini Loaves
1 godz. 40 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
S'more Brownie Cups
55 min
Pumpkin-ish Pie (Bill Yosses)
2 godz. 30 min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
Brak ocen
Keto Cheesecake
Brak ocen
Gluten-free Chocolate Chip Shortbread
Brak ocen
Macarons with Pistachio Ganache
Brak ocen
Lace Cookies with Nutella
30 min
Puffs with Crackle, Raspberry Filling and White Chocolate Cream
Brak ocen