Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slice

Składniki

  • olive oil for greasing
  • rice, brown
    240 g
    rice, white, short-grain
  • date, pitted
    100 g
  • apple, type Braeburn unpeeled, cored, quartered
    140 g
  • olive oil
    60 g
  • gluten-free baking powder
    1 ½ tsp
  • baking soda
    1 tsp
  • psyllium husk (see tip)
    1 tbsp
    linseed, ground, (see tip)
  • salt
    ½ tsp
  • walnut, shelled
    80 g
  • eggs, large
    4
  • water
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 207.1 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 700.2 kJ / 167.4 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie