Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Olivenöl
- 250 g Milch
- 200 g Wasser zum Bestreichen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 120 g Ajvar
- 16 Peperoni, grün, eingelegt (ca. 160 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 458 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aglio e Olio
10min
Mediterrane Fladenbrote
1 Std. 10 Min
Knoblauchbaguettes
2 Std.
Schafskäse-Creme
5 dk
Cheddar-Dip
15 Min
Knoblauchcreme à la Ikors
10min
Aioli à la Axel Henkel
10min
Knoblauch-Faltenbrot
1 Std. 10 Min
Saure-Sahne-Knoblauch-Dip
10min
Knoblauchöl mit Chili
5 dk
Paprika-Schafskäse-Dip
10min
Aioli, klassisch
10min