Urządzenia i Akcesoria
Petulla (albanische Frühstückspfannkuchen)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
50 Stück
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Ei1
-
Joghurt, 3,5% Fett250 g
-
Natron½ TL
-
Zucker20 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 TL
-
Öl zum Braten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
66.9 mg
Białko
1 g
Kalorie
133 kJ /
31.8 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Balkan auf dem Teller
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Fleischspiesse mit Reis in Sauce
1 godz. 45 min
Limonade
5 min
Pizzateig wie in Italien
3 godz. 30 min
Triple-Kokos-Brownies
4 godz.
Portugiesisches Weißbrot (Pão de água)
3 godz. 30 min
Limonade
5 min
Spaghetti mit Erbsensauce, Spinat und Spargel
45 min
Saftige Goldrausch-Burger
1 godz. 30 min
Hackbällchen in Tomatensauce
1 godz. 10 min
Langos klassisch
1 godz. 30 min
Schnelle Crêpes - Grundrezept
45 min
Açma
2 godz.