Urządzenia i Akcesoria
Gedämpfter Schokoladenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
16 Portionen
Składniki
Schokoladenkuchen
-
flüssiges Karamell130 g
-
Butter, ungesalzen oder gesalzen (aus Kuhmilche hergestellt) in Stücken, plus extra zum Einfetten120 g
-
Eier2
-
Milch100 g
-
Vanille-Extrakt, natürlich1 ½ TL
-
Zucker120 g
-
starkes Mehl plus extra für Mehl120 g
-
Kakaopulver30 g
-
Backpulver1 ½ TL
Flan
-
gezuckerte Kondensmilch200 g
-
Kondensmilch340 g
-
Eier4
-
Frischkäse110 g
-
Vanille-Extrakt, natürlich1 TL
-
Wasser1300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
156.8 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1151.6 kJ /
275.2 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
30.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2 godz. 30 min
Spaghetti al Tonno
40 min
Gurken-Relish
1 godz. 30 min
Hackbällchen in Tomatensauce
1 godz. 10 min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Steinpilz-Risotto
45 min
Eclairs mit Kirschen
1 godz. 15 min
Schwarzwälder Kirschtorte
4 godz.
Tomaten-Nudel-Suppe (XXL)
35 min
Fruchtsorbet, schnell
10 min
Roter Lebkuchenmann Vanille
40 min
Baklava-Käsekuchen
3 godz. 30 min