Crostata di frutta

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Stampo
  • ½ cucchiaio di burro per l'ingrassaggio
Impasto
  • 220 g di farina e un po' di più per il piano di lavoro
  • 85 g di burro a cubetti (2 cm)
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno e bagna
  • 50 g di mandorle
  • 750 g di frutta fresca mista (ad es. albicocche, nettarine, ciliegie, fresche o congelate), snocciolate e tagliate a fette
  • ½ stecca di vaniglia
  • 50 g di zucchero
  • 200 g di panna acida
  • 100 g di latte
  • 2 cucchiai di amido di mais (maizena)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.1 g
Kalorie 3116 kJ / 746 kcal
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...