Menu: Broccoli en Edamame Soep met Gorgonzola, Zalm met Groenten en Dillesaus

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portie

Składniki

  • teentjes knoflook
    2
  • gele uien in vieren gesneden
    150 g
  • olijfolie
    50 g
  • broccoliroosjes
    350 g
  • sojabonen edamame, bevroren
    200 g
  • groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
    2
  • water
    850 g
  • aardappelen gesneden (2 cm)
    600 g
  • courgettes ongepeld, in plakjes gesneden (2 cm)
    300 g
  • rode uien in achtsten gesneden
    300 g
  • pompoen geschild, in stukken gesneden
    200 g
  • rode paprika's in staafjes gesneden (1 cm)
    300 g
  • zalmfilet, vers aan één stuk (ongeveer 20 cm x 30 cm)
    1200 g
  • room, 35% vet
    100 g
  • gorgonzola in stukken gesneden
    120 g
  • verse dille
    20 g
  • gele uien in vieren gesneden
    200 g
  • bloem
    30 g
  • zout
    1 theelepel
  • crème fraîche
    150 g
  • mosterd
    75 g
  • zwarte peper, gemalen
    1 snuifje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 portie

Sód 15344.2 mg
Białko 374.5 g
Kalorie 22649.6 kJ / 5413.4 kcal
Tłuszcz 322.7 g
Błonnik 48.5 g
Tłuszcz nasycony 99.2 g
Węglowodany 281.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...