Baked Alaska with Ice Cream and Chocolate Cake

Brak ocen
Przygotowanie 2 godz. 30 min
Czas całkowity 12 godz. 25 min
12 portion

Składniki

Chocolate Cake
  • all purpose white flour
    115 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • cocoa powder (all types)
    60 g
  • golden brown sugar
    225 g
  • salt
    1 pinch
  • egg, large (65-70 g)
    1
  • vanilla paste
    1 tsp
  • heavy cream, 35% fat
    100 g
  • sunflower oil plus extra to grease
    45 g
  • water, hot
    115 g
  • ice cream, any type of choice (approx. 3 pints), softened
    1360 g
Meringue and Assembly
  • sugar
    270 g
  • egg white (from chicken egg) (approx. 7 egg whites), room temperature
    270 g
  • cream of tartar
    ⅛ tsp

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 173.1 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 2181.4 kJ / 521.4 kcal
Tłuszcz 20.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 78.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...