Margherita Pizza

Margherita Pizza

4.2 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Pizza Dough
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    1 oz
  • water room temperature
    8 oz
  • sugar
    1 tsp
    1 tsp malt powder
  • fresh yeast crumbled
    ½ oz
    2 tsp dried instant yeast
  • bread flour plus extra to dust
    14 oz
  • salt
    1 tsp
Margherita Topping
  • mozzarella drained, cut into pieces
    7 oz
  • diced tomatoes (approx. 14 oz)
    1 can
  • salt to taste
    2 - 3 pinches
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • fresh basil leaves torn into pieces, divided
    10 - 15

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 624.1 kcal / 2611.4 kJ
Białko 24.9 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 77.4 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Sód 1045.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...