Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreier Schokoladen-Nuss-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Scheiben
Składniki
Schokoladen-Nuss-Kuchen
-
Butter zum Einfetten
-
Eier6
-
Mandeln100 g
-
Walnusshälften100 g
-
Haselnusskerne100 g
-
Backkakao20 g
-
Zucker80 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
Creme und Fertigstellung
-
Puderzucker100 g
-
Kakaopulver, ungesüßt30 g
-
Haselnussmus glutenfrei50 g
-
Frischkäse100 g
-
Nüsse, ganz, gemischt zum Dekorieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
9 g
Kalorie
1679 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegane Donauwellen
4 godz. 15 min
Orangenkuchen
1 godz.
Kaffee-Walnuss-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 10 min
Pistazien-Orangen-Kekse
1 godz. 10 min
Blüten-Mandel-Hörnchen
1 godz. 20 min
Schoko-Erdnuss-Protein-Bomben
50 min
Carrot Cake Muffins mit Walnuss-Crumble
40 min
Pistazienkuchen mit Limettenguss
1 godz. 30 min
Brookies (Brownies-Cookies)
1 godz. 15 min
Kokos-Mandel-Plätzchen
1 godz.
Apfel-Pancakes
30 min
Schokoladen-Mandel-Tarte
45 min