Geode Cake

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
24 portions

Składniki

Sugar Crystals
  • caster sugar
    500 g
  • glucose syrup
    2 Tbsp
  • purple food colouring gel
    4 drops
  • water
    2140 g
  • vinegar
    2 tsp
Cakes
  • unsalted butter for greasing
  • caster sugar
    400 g
  • unsalted butter diced, room temperature
    400 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • vanilla bean paste
    1 Tbsp
  • medium eggs
    6
  • unsweetened cocoa powder
    50 g
  • baking powder
    1 Tbsp
  • plain flour
    350 g
Filling
  • mascarpone
    450 g
  • whipping cream
    450 g
  • caster sugar
    150 g
  • cocoa powder, unsweetened
    25 g
  • ripe mangoes cut in pieces (2 cm)
    500 g
  • chocolate chips
    2 Tbsp
Decoration
  • fondant icing (white)
    750 - 1000 g
  • icing sugar for sprinkling
  • yellow food colouring gel
    2 - 3 drops

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 673 kcal / 2815.9 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 34.9 g
Węglowodany 87.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 18.4 g
Sód 264.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...