Urządzenia i Akcesoria
Geode Cake
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
24 portions
Składniki
Sugar Crystals
-
caster sugar500 g
-
glucose syrup2 Tbsp
-
purple food colouring gel4 drops
-
water2140 g
-
vinegar2 tsp
Cakes
-
unsalted butter for greasing
-
caster sugar400 g
-
unsalted butter diced, room temperature400 g
-
fine sea salt½ tsp
-
vanilla bean paste1 Tbsp
-
medium eggs6
-
unsweetened cocoa powder50 g
-
baking powder1 Tbsp
-
plain flour350 g
Filling
-
mascarpone450 g
-
whipping cream450 g
-
caster sugar150 g
-
cocoa powder, unsweetened25 g
-
ripe mangoes cut in pieces (2 cm)500 g
-
chocolate chips2 Tbsp
Decoration
-
fondant icing (white)750 - 1000 g
-
icing sugar for sprinkling
-
yellow food colouring gel2 - 3 drops
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
264.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
2815.9 kJ /
673 kcal
Tłuszcz
34.9 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
18.4 g
Węglowodany
87.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
15 godz. 55 min
Vegan Porridge with Fruits and Cinnamon
15 min
Steamed Cinnamon Rolls XXL
1 godz. 30 min
Halloween Dipped Apples
1 godz.
Vegan Apple and Nut Crumble with Rum Raisins
Brak ocen
Alcohol-free Berry Mojito
5 min
Jollof Rice
1 godz. 20 min
Strawberry Layer Cake (TM5)
Brak ocen
Flourless Gianduja Cake
2 godz. 40 min
Gluten-free Sponge Cake
1 godz. 10 min
Red Velvet Number Cake
2 godz. 30 min
Churros with Chocolate Coconut Ganache
1 godz. 5 min