Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 5 Eier (Größe M)
- 320 g Zucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g)
- 125 g Rapsöl
- 125 g Wasser
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 1 Päckchen Backpulver (16 g)
- 25 g Kakaopulver, ungesüßt
- 250 g Milch
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver (37g)
- 1 Eidotter
- 30 g Rum
- 300 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 362 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dotterbusserl
50min
Schokokipferl
1h 30min
Jägersauce mit Knödel
50min
Einfache Cremeschnitte
3 godz. 45 min
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13h
Germstrudel mit Walnussfüllung
2h 30min
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5h
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35min
Himbeer-Butterkeks-Kuchen
2h
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Nutella-Schnitte
2h