Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 小红葱
- 4 个 蒜瓣
- 20 克 新鲜姜
- 1 支 新鲜香茅, 只取白色部分
- 20 克 肉类咖喱粉
- 80 克 食油
- 550 克 水
- 500 克 椰浆
- 500 克 鸡胸肉 ,去皮和骨, 切小块
- 70 克 炸豆腐 ,切半
- 150 克 鱼饼 ,切小片
- 2 茶匙 盐
- 900 克 黄面 ,洗净
- 300 克 长豆 ,切成3公分长
- 30 克 蛤, 氽烫
- 3 个 水煮蛋, 切半
- 2 条 红辣椒, 切薄片
- 20 克 炸葱
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3614 kJ / 864 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1636 mg