Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fesleğen yaprağı
- 2 diş sarımsak
- 80 g kurutulmuş domates, yağ içinde, yağı süzülmüş
- 80 g tereyağı, yumuşak, parçalara bölünmüş, kek kalıbını yağlamak için ekstra tereyağı
- 1 - 2 tutam karabiber
- 2 ½ tk tuz
- 400 g un, tezgaha serpmek için ekstra un
- 200 g tam buğday unu
- 330 g su, ılık
- 30 g taze maya, ufalanmış
- 1 tk şeker
- 50 g zeytinyağı
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1845.2 kJ / 441 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 757.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1h 10min
Grissini
2h
Sotelenmiş Biberler (400 g)
25 min
Bol Tahıllı Kraker
30 min
Çilekli Kıtır Çörekler
1h 30min
Kahve ve Hurmalı Muffin
35 Min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5 Std.
Falafel
1h 25 min
Zencefilli Baharat Karışımı
Brak ocen
Baharat ve Ananaslı Salata Sosu
Brak ocen
Havuç, Kuşkonmaz ve Bademli Çorba
30 min
Yulaflı Tereyağlı Kurabiye
50 min