柠檬饭
TM6 TM5

柠檬饭

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 2 茶匙 印度芝麻油
  • 1 茶匙 芥菜籽
  • 1 茶匙 黑扁豆
  • 1 茶匙 开边鹰嘴豆 ,浸泡20分钟,沥干
  • 2 小支 咖喱叶
  • ½ 茶匙 黄姜粉
  • 1 小撮 阿魏草根粉
  • 1 茶匙 盐 ,适量调味
  • 20 克 香烤花生 ,带皮 ,额外准备装饰用
  • 20 克 香烤腰豆 ,去皮,额外准备装饰用
  • 450 克 熟米饭 (印度香米)(参考贴士)
  • 2 汤匙 青柠汁
    lub 柠檬汁

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
671 kJ / 160 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
1 g
Sód
610 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy