Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 茶匙 印度芝麻油
- 1 茶匙 芥菜籽
- 1 茶匙 黑扁豆
- 1 茶匙 开边鹰嘴豆 ,浸泡20分钟,沥干
- 2 小支 咖喱叶
- ½ 茶匙 黄姜粉
- 1 小撮 阿魏草根粉
- 1 茶匙 盐 ,适量调味
- 20 克 香烤花生 ,带皮 ,额外准备装饰用
- 20 克 香烤腰豆 ,去皮,额外准备装饰用
- 450 克 熟米饭 (印度香米)(参考贴士)
-
2
汤匙 青柠汁
lub 柠檬汁
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 671 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 610 mg