酥油饭
TM6

酥油饭

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 500 克 半熟印度香米
  • 15 克 新鲜姜
  • 6 个 蒜瓣
  • 125 克 黄皮洋葱 ,切半
  • 50 克 酥油
  • 2 片 干月桂叶
  • 1 支 肉桂棒
  • 1 颗 八角
  • 900 克 水
  • 2 茶匙 盐 ,适量调味
  • ½ 茶匙 蔬菜调味粉
    lub 香菇调味粉
  • 50 克 椰浆
  • 80 克 红萝卜 ,切丁
  • 15 克 香烤腰果 ,装饰用
  • 10 克 葡萄干 ,装饰用
  • 10 克 芫荽叶 ,装饰用
  • 10 克 薄荷叶 ,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1757 kJ / 420 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
3 g
Sód
110 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy