Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g havuç, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 200 g kapya biber, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 200 g brokoli çiçeklerine ayrılmış ve kalan sap kısımları dilimlenmiş (5 mm)
- 150 g elma, çekirdeksiz, dörde bölünmüş
- 30 g ay çekirdeği içi
- 25 g zeytinyağı
- 20 g limon suyu
- 1 tk tuz
-
1 ½
tk Dijon hardalı
lub 1 ½ tk hardal - 1 tk bal
- ¼ tk karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 501 kJ / 119.7 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 363.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peynirli Omlet
15min
Havuçlu Pancar Salatası
10 dk
Nane, Tarçın ve Zencefilli Çay
Pas d’évaluation
Kırmızı Biberli ve Kabak Çekirdekli Çiğ Brokoli Salatası
10 dk
Portakallı Kek
1hod.
Kızarmış Ekmekler Üstünde Kuşkonmaz Kreması ve Yumurta
Pas d’évaluation
Sotelenmiş Kuşkonmaz
20 Min
Kıvrık Sebzeli, Hellim Peynirli Tart
Pas d’évaluation
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Muzlu Hurmalı Badem Sütü
15min
Sotelenmiş Kabak (300 g)
15min
Kıvrık Elmalı Kek
1 Std. 20 Min