Boisson mexicaine aux amandes (Horchata)

Boisson mexicaine aux amandes (Horchata)

2.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions

Składniki

  • d'amandes entières crues, avec la peau
    60 g
  • de sucre selon le goût
    85 g
  • de riz blanc à grain long
    60 g
  • bâton de cannelle mexicaine, ou cannelle de Ceylan
    ½
    ¼ - ½ c. à thé de cannelle moulue
  • de noix de muscade fraîchement râpée selon le goût
    1 pincée
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • d'eau réfrigérée
    1000 g
  • de cannelle moulue pour garnir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 151.9 kcal / 635.6 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 24.6 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 7.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...