Boisson mexicaine aux amandes (Horchata)

Boisson mexicaine aux amandes (Horchata)

2.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions

Składniki

  • 60 g d'amandes entières crues, avec la peau
  • 85 g de sucre selon le goût
  • 60 g de riz blanc à grain long
  • ½ bâton de cannelle mexicaine, ou cannelle de Ceylan
    ¼ - ½ c. à thé de cannelle moulue
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée selon le goût
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • 1000 g d'eau réfrigérée
  • de cannelle moulue pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 7.5 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 635.6 kJ / 151.9 kcal
Tłuszcz 5.1 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 24.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...