Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 600 g Milch
- 75 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 45 g Speisestärke
Biskuit
- 6 Eier
- 180 g Zucker
- 270 g Mehl
- ¾ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Buttercreme und Fertigstellung
- 300 g Butter, Zimmertemperatur, in Stücken
- 300 g Kirschkonfitüre
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1557 kJ / 372 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Biskuit
1 Std. 50 Min
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Biskuit
1 godz. 30 min
Zitronen-Biskuitrolle
5h
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 Std. 30 Min
Zitronen-Buttermilch-Torte
5h
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Buttercreme
5 min
Hochkant-Schoko-Torte
10 godz.
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Frankfurter Kranz
6h