Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese
- 60 g Gruyère cheese
- ½ tsp Italian seasoning
- 9 shrimp, raw, peeled, deveined, large
- paprika, to season, to taste
- salt, to season, to taste
- black pepper, ground, to season, to taste
Sauce
- 170 g onions, cut into pieces
- 170 g plum tomatoes, type Roma, cut into wedges
- 115 g red bell peppers, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ½ tsp paprika
Polenta
- 825 g water, divided
- 255 g whole milk, divided
- 100 g polenta meal (any type)
- ½ tsp salt
- non-stick spray oil
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 255 g arugula, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 673.6 kJ / 161 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 435.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Squash soup, Fish with rice and vegetables, Apple-pear crumble
1h
Chicken corn chowder, Broccoli terrines
1 Std. 25 Min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1h
Black Rice Risotto with Mixed Seafood
50min
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney) Metric
10 min
Sous-Vide Sausage Ragù
2sa 25 dk
Avocado Coconut Ice Cream
8 Std. 15 Min
Steamed Whole Fish
45 Min
Manhattan Clam Chowder
55min
Halibut and Potatoes with Tomato Sauce
50min
Versatile smooth soup
45 Min