Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese
- 60 g Gruyère cheese
- ½ tsp Italian seasoning
- 9 shrimp, raw, peeled, deveined, large
- paprika, to season, to taste
- salt, to season, to taste
- black pepper, ground, to season, to taste
Sauce
- 170 g onions, cut into pieces
- 170 g plum tomatoes, type Roma, cut into wedges
- 115 g red bell peppers, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ½ tsp paprika
Polenta
- 825 g water, divided
- 255 g whole milk, divided
- 100 g polenta meal (any type)
- ½ tsp salt
- non-stick spray oil
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 255 g arugula, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 673.6 kJ / 161 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 435.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1h 25min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Russian beetroot salad
1 godz. 10 min
Squash soup, Fish with rice and vegetables, Apple-pear crumble
1 godz.
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney) Metric
4h 20min
French Fries (Paul) Metric
1 godz. 15 min
Pepper vinaigrette
5 min
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40min
Cheese Omelet with Spinach
25min
Fattoush with grilled haloumi
Brak ocen
Aperol® Spritz
10 min