
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese
- 60 g Gruyère cheese
- ½ tsp Italian seasoning
- 9 shrimp, raw, peeled, deveined large
- paprika to season, to taste
- salt to season, to taste
- black pepper, ground to season, to taste
Sauce
- 170 g onions cut into pieces
- 170 g plum tomatoes, type Roma cut into wedges
- 115 g red bell peppers cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ½ tsp paprika
Polenta
- 825 g water divided
- 255 g whole milk divided
- 100 g polenta meal (any type)
- ½ tsp salt
- non-stick spray oil
- 60 g unsalted butter cut into pieces
- 255 g arugula to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 161 kcal / 673.6 kJ
- Białko
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Sód
- 435.5 mg