Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 包菜 ,切成适合通过进料器的楔形块
- 150 克 沙葛 ,去皮,切成适合通过进料器的楔形块
- 50 克 红萝卜 ,去皮
- 30 克 新鲜黄姜 ,切片
- 5 克 峇拉盏 ,香烤
- 100 克 小红葱
- 5 个 蒜瓣
- 1 条 新鲜红辣椒 ,切片
- 10 克 辣椒干 ,去籽,浸软
- 20 克 虾米 ,浸软
- 750 克 水
- 30 克 食油
- 3 支 新鲜香茅 ,只取白色部分
- 100 克 长豆 ,切成3公分段
- 1 条 新鲜辣椒 ,切片
- 20 克 糖
- 2 茶匙 盐 ,适量调味
- 40 克 炸豆支 ,放入热水浸软
- 50 克 冬粉 ,浸软
- 1 茶匙 鸡精粉 ,自制或市售 (opcjonalnie)
- 450 克 椰浆
- 200 克 豆干 ,约2块,切成2公分丁,油炸
- 6 块 米糕 (自制或市售,参考贴士),切成一口大小块
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 965 kJ / 231 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 915 mg