Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 85 g unsalted butter, softened
- 2 tsp sugar
- 155 g water
- 1 pinch sea salt
- 115 g all-purpose flour
- 3 large eggs
Filling
- 30 g freeze dried strawberries
- 45 g icing sugar
- 340 g heavy cream, 35% M.F.
Icing
- 255 g icing sugar
- water, for icing
- food colouring (any kind), rainbow colours, e.g. red, orange, yellow, green, blue, indigo, violet
- coloured sugar sprinkles, (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 427.5 kJ / 102.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 15.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Homemade Pasta
1 godz.
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Allergen Free Melted Chocolate
10min
Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze
1h 5 min
White chocolate and tropical trifle
1h 45min
Chocolate Hazelnut Ganache Phyllo Cups
1 godz.
Basil Peach Sorbet
10min
Courgette side dish
30 min
Egg Free Pasta
1h 35min
Boosted Super Green Juice
10min
Smores Cupcakes
1h 40min
Apple Wheat Starter
72 godz. 20 min