Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kıtır
- 30 g un
- 20 g şeker
- 25 g tereyağı, soğuk ve parçalara bölünmüş (2 cm)
Challah Ekmeği
- 1 yumurta
- 2 yumurta sarısı
- 100 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 50 g şeker
-
2
tk şekerli vanilin
lub 1 tk vanilya şekeri - 40 g taze maya, ufalanmış
- 150 g süt
- 500 g un
- 1 tk tuz
- 1 yumurta, ekmeğe sürmek için, çırpılmış (bk. Öneriler)
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 7413.7 kJ / 1771.9 kcal
- Białko
- 45.9 g
- Węglowodany
- 252 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.9 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 1285.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2h 50min
Karabuğdaylı Ekmek
2 godz. 30 min
Sütlü Ekmek
2h 35min
Marmelatlı Çörekler
2h 20min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Kıbrıs Usulü Zeytinli Bidda
1 Std. 30 Min
Çilek ve Zencefilli Mokteyl
Brak ocen
Pırasa ve Somonlu Pratik Milföy Böreği
1 Std. 30 Min
Patates ve Kefirli Ekmek
1h 50min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Focaccia
2 Std. 45 Min
Baharatlı Nohut ''Chana Masala''
1 Std. 30 Min