Ratatouille Galette

Ratatouille Galette

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portioner

Składniki

Smördeg
  • smör i bitar (1-2 cm), kyld
    150 g
  • vetemjöl plus extra för mjölning
    300 g
  • vatten kall, plus extra till deg
    90 g
  • salt
    ½ tesked
Topping
  • zucchini oskalade, ändarna borttagna (2-3 zucchinis)
    350 g
  • plommontomater hel (se tips)
    350 g
  • torkade tomater avrunnen (1 burk med 250 ml)
    190 g
  • vatten
    30 g
  • färsk gräslök klippt med sax (1 påse)
    10 g
  • salt plus extra för smaksättning
    ½ tesked
  • vetemjöl för mjölning
  • nymalen svartpeppar
    1 nypa
  • riven parmesanost
    60 g
  • mjölk för glasering
  • färska basilikablad
    10

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 622 mg
Białko 17 g
Kalorie 3572 kJ / 856 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie