Cremet suppe med asparges, kartoffel og porre

Cremet suppe med asparges, kartoffel og porre

4.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • olivenolie
    30 g
  • løg opdelt
    120 g
  • porrer skåret i stykker
    250 g
  • kartofler skåret i stykker
    200 g
  • vand
    600 g
  • grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
    1
  • havsalt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • asparges, grønne træagtige ender fjernet
    400 g
  • timianblade, friske
    2 tsk
  • merian, tørret
    1 tsk
  • purløg, frisk klippet, til pynt
    10
  • fløde til pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 495.9 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 743.6 kJ / 177.7 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 24.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie