Slow-cooked kylling i rød pebersauce med ris

Slow-cooked kylling i rød pebersauce med ris

3.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
4 portioner

Składniki

Kylling i Rød Pebersauce
  • fed hvidløg halve, efter smag
    2 - 3
  • olivenolie
    20 g
  • løg, brune skåret i både
    200 g
  • tomat, moden skåret i mindre stykker
    150 g
  • rød peberfrugt skåret i mindre stykker
    300 g
  • sukker
    15 g
  • persille, frisk skåret i mindre stykker
    10 g
  • rødvinseddike
    20 g
  • chilipulver (opcjonalnie)
    1 spsk
  • paprika
    1 spsk
  • oregano, tørret
    1 ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • kyllingelår, uden skind og ben
    800 g
  • hønsebouillon, terning (til 0,5 l) smuldret
    ½
    ½ tsk hønsebouillon
  • vand
    250 g
  • havsalt
    1 tsk
Ris
  • vand
    600 g
  • havsalt
    1 tsk
  • ris, langkornet renset
    300 g
  • citron skåret i både, til pynt
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 327 mg
Białko 35 g
Kalorie 2706 kJ / 646 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie