Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lahmacun Hamuru
- 165 g su
- 300 g un
- ¾ tk tuz
Lahmacun İçi, Hamurun Açılması ve Pişirilmesi
- 225 g kuzu kıyma (döş, tek çekim), lahmacun için
- 175 g dana kıyma (döş, tek çekim)
- 2 sarımsak
- 90 g maydanoz yaprağı, taze
- 120 g yeşil dolmalık biber, çekirdeksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 120 g kapya biber, çekirdeksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 450 g domates, olgun, orta boy, sekize bölünmüş
- 1 tk tuz
- ½ tk karabiber
- ½ - 1 tk pul biber, damak tadına göre
- un, hamuru açmak için
- limon, servis etmek için
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1216.9 kJ / 290.8 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 621.6 mg
Alternatywne przepisy
Cantık
50min
Buharda Tavuklu Akdeniz Salatası
1h 10 min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2h
Turplu krem peynir
10min
Bolonez Soslu Kabak Zoodle
40min
Tahin
10min
Mantı
1h 45 min
Portakal Soslu Tavuk Baget
1 Std. 25 Min
Kuzu Gerdan Yahni
1h 45 min
Üç Katlı Çikolatalı Pasta
2 Std. 30 Min
Bitter Çikolatalı ve Kırmızı Şarap Soslu Kek
1h 40min
İçli Köfte
2h