Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
馅心
- 300 克 虾仁
- 40 克 笋
- 3 - 5 克 麻油
- 3 克 盐
- 40 克 肥肉丁 ,猪肥肉
- 10 克 水
- 8 克 玉米淀粉
- 10 克 糖
面团
- 70 克 玉米淀粉
- 100 克 木薯淀粉
- 140 克 水
- 10 克 猪油 ,约1汤匙
蒸煮
- 适量 油 ,涂抹用
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1494.3 kJ / 357.5 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 401.1 mg