Risaborgari

Risaborgari

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 skammtar

Składniki

Deig
  • vatn
    200 g
  • þurrger (eða ca. 20 g ferskt ger)
    2 - 3 tsk
  • sykur
    1 tsk
  • hveiti
    500 g
  • salt
    2 tsk
  • sólblómaolía
    30 g
  • egg
    1
Fylling og frágangur
  • beikon, í sneiðum
    100 g
  • laukur skorinn í tvennt
    1
  • hvítlauksrif
    1
  • sólblómaolía
    20 g
  • nautahakk
    500 g
  • salt
    1 tsk
  • malaður pipar
    2 hnífsoddur
  • paprika, möluð
    1 tsk
  • tómatsósa
    50 g
  • sinnep (tegund eftir smekk)
    20 g
  • súrar gúrkur í þunnum sneiðum
    70 g
  • ostur (u.þ.b. 180 g)
    7 sneiðar
    180 g Cheddar ostur, í þunnum sneiðum
  • egg pískað til að bursta yfir
    1
  • sesamfræ
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 39 g
Kalorie 3551 kJ / 848 kcal
Tłuszcz 47 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie