Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butternut Squash
- 500 g butternut squash grasker, afhýtt, í bitum (2 cm)
- 1 msk ólífuolía
- 5 salvíulauf, fersk, saxið
- 1 hnífsoddur chiliflögur, þurrkaðar
- sjávarsalt, eftir smekk
- svartur pipar, eftir smekk
Smjördeig
- 100 g hveiti
- 100 g spelthveiti
- 2 stönglar ferskt timían, aðeins laufin
- 75 g ósaltað smjör, kalt, í bitum
- 45 g vatn, kalt
- 2 hnífsoddur sjávarsalt
Fylling
- 80 g ristaðar heslihnetur
- 2 hvítlauksrif
- salvíulauf, fersk
- 80 g laukur, skorinn í fernt
- 30 g ólífuolía
- 150 g nýmjólk
- 100 g fetaostur, gróft skorinn
- 3 stórt egg
- 1 tsk sjávarsalt
- ¼ tsk svartur pipar
- Wartości odżywcze
- na 1 sneið
- Kalorie
- 1604 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 25.2 g