Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- hveiti
- 3 tsk lyftiduft
- ½ tsk sjávarsalt
- 100 g ósaltað smjör, kalt, í bitum
- 250 g nýmjólk
- 8 sneiðar reykt skinka
- 1 hvítlauksrif (opcjonalnie)
- 80 g laukur, skorinn í fernt
- 10 g steinselja, fersk
- 100 g Cheddar ostur, skorinn í bita (2 cm)
- 100 g rjómaostur
- vatn, til að bursta
- Wartości odżywcze
- na 1 stykki
- Kalorie
- 1058 kJ / 254 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 15.9 g